Dunakeszi szájsebészet

A szájsebészet az a szó amit mindenki utoljára szeretne meghallani, fogorvos látogatás során.

Az emberek többsége fél a fogorvostól, a szájsebészet a másik fő oka annak, hogy inkább eltűri a fájdalmat. Amikor fáj a foga vagy az ínye, időszakosan vagy akár akut módon, nem foglalkozik a problémával vagy ideiglenesen fájdalomcsillapítóval enyhíti fájdalmát, ami nem megoldás.

„A szájsebész fogorvosi végzettsége mellett külön szakvizsgával rendelkezik, tehát komolyabb és speciálisabb tudása van.”

A fogorvos vizsgálat után lehet, hogy a szájsebészetre ad beutalót, ahol ténylegesen elhárítják a problémát. A Tóváros Laser Dental azért kitűnő választás, mert Dunakeszi rendelőnkben a fogorvos és a szájsebész egy helyen megtalálható, megkímélve az utazástól. Minden olyan eszközzel rendelkezünk ami szükséges a probléma okának feltárásához, ilyen például a panorámaröntgen. A korszerű technika által adott lehetőség hogy azonnal, helyben és érthetően eltudjuk magyarázni a páciensnek a fájdalmát kiváltó, okot illetve a beavatkozás szükségességét, menetét. A szájsebészeti beavatkozások érzéstelenítést követően történnek, minimalizálva a páciens fájdalmát. Biztosítjuk róla, hogy a nálunk végzett beavatkozások után pozitív tapasztalatokkal fogja elhagyni rendelőnket.

Miért fáj a fogunk? / Fogfájás / Rettegsz a szájsebészettől?

Dunakeszi szájsebészet – Időpontfoglalás az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Vezetékes telefon: +36 27 643-632Mobiltelefon: +36 30 792-49-46

Tóváros Laser Dental - Szájsebészet, korszerű technológiával felszerelt rendelőnkben várjuk Önt Tóváros Laser Dental - WaterLase - lézeres fogászati eszközDunakeszi Tóváros Laser Dental - Korszerű röntgenképDunakeszi szájsebészet, sürgősségi eseteket is fogadunk előzetes telefonos egyeztetés után.

Szájsebészeti beavatkozások

Tájékoztató jellegű lista a leggyakoribb kezelésekről, nem minősül árajánlatnak!

Fogeltávolítás (egyszerű)

Az érzéstelenítést követően leválasztjuk a fogínyt a fogról, és fogóval eltávolítjuk a fogat. Gyulladás esetén a gyulladt szövetek is eltávolításra kerülnek. A sebszéleket összehúzzuk, a páciens pedig steril gézlapra harapva várja meg a vérzés elállását.

A szolgáltatás díja: 20.000 – 22.000 Ft

Fogeltávolítás sebészi feltárással

Lidocainos érzéstelenítést követően a fogínyt lefejtjük a fogról, eltávolítjuk a gyökerek körüli csontot, majd kiemeljük a fogat. A gyulladásos rész eltávolítása után a sebszéleket összevarrjuk. Szükség esetén vérzéscsillapító injekciót adunk a páciensnek, aki 30 perc steril gézlapra való harapás után távozhat.

A szolgáltatás díja: 25.000 – 27.000 Ft

Bölcsességfog eltávolítás

Amennyiben a bölcsességfog sikeresen áttöri a fogínyt, úgy az eltávolítása úgy folyik, mint egy rendes fogé. Érzéstelenítést követően a fogínyt lefejtjük a fogról, és fogóval távolítjuk el a fogat.

A szolgáltatás díja: 27.000 Ft

Bölcsességfog eltávolítás sebészi feltárással

Ha a bölcsességfog nem tudja áttörni a fogínyt, akkor az íny felvágására és a fog fölötti csontszövet eltávolítására van szükség. A kezelést érzéstelenítés, egyes esetekben intravénás nyugtató alkalmazása előzi meg. Amennyiben érzéstelenítik, úgy gondoskodjon arról, hogy valaki hazavigye, a bódult állapot miatt vezetni tilos!

A szolgáltatás díja: 37.000 Ft

Circumcízió (bölcsességfognál, lézeres)

Az előtörőben lévő bölcsességfog körüli ínyfedést, ínytasakot szüntetjük meg. A kezelést helyi érzéstelenítéssel, és lézerrel végezzük el. A fedés megszüntetése azért szükséges, mert a nehezen tisztítható részek könnyebben szuvasodnak, gyulladnak be.

A szolgáltatás díja: 19.000 Ft

Gingivectomia (lézeres)

Előfordul, hogy az íny megvastagszik, és már nem tapad rendesen a fogakra. Ilyenkor egy kis tasak képződik, amiben a baktériumok megtelepszenek és roncsolják az íny szerkezetét. Ilyenkor helyi érzéstelenítést követően a fogágygyulladást okozó ínyszövet egy része eltávolításra kerül.

A szolgáltatás díja: 9.000 Ft / fog

Tejfog eltávolítása

Előfordul, hogy a maradandó fogak számára nincs hely a szájban, ilyenkor a fog elkezd más irányban utat törni magának. Az ilyen esetek megelőzése érdekében a tejfog eltávolításra kerül, utat engedve a maradandó fog számára.

A szolgáltatás díja: 15.000 Ft

Incízió (gennyesedéseknél)

A felgyülemlett genny eltávolítása, mely helyi érzéstelenítéssel, az íny felnyitásával történik. A felnyitás és kiürítés után a csontfelszínt megtisztítjuk, és egy kis drént helyezünk a sebbe, ami levezeti a további keletkező gennyet, és pár napon belül begyógyul a terület.

A szolgáltatás díja: 10.000 Ft

Excízió (lágyrész műtétek, lézeres)

Sérült lágyrészek eltávolítása lézeres technika használatával.

A szolgáltatás díja: 28.000 Ft-tól

Resectio (gyökércsúcs csonkolás)

Olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a foggyökér nem kezelhető a hagyományos technikával (pl. gyökércsatorna elágazása miatt). Helyi érzéstelenítést követően kis metszést ejtünk és a nyálkahártyán és megkeressük a gyökércsúcsot. Megtisztítjuk az elváltozott, sérült részektől, lemetsszük a gyökércsúcsot, majd pár öltéssel zárjuk a sebet.

A szolgáltatás díja: 34.000 Ft

Resectio retrográd gyökértöméssel

Ha a gyökércsúcs felülről nem elérhető, akkor a fogíny felnyitása után egy kis ablakot nyitunk a csonton, és megfúrjuk a fogat. A vérzés elállása után alulról megtömjük a fogat a lyukon keresztül, és lezárjuk a sebet.

A szolgáltatás díja: 39.000 Ft

Koronahosszabbítás (lézeres)

Olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a fog széle a csonttal egy szintben, vagy alatta van. Érzéstelenítés után az ínyen kis metszést ejtünk, majd csontfúróval leveszünk a csont magasságából, így hosszabbítva meg a fog koronai részét. Az ínyt összevarrjuk, a varratokat egy hét után távolítjuk el.

A szolgáltatás díja: 22.000 Ft

Cystectomia (ciszta eltávolítás)

Ciszta műtéti úton való eltávolítása a fogínyből.

A szolgáltatás díja: 28.000 Ft-tól

Arcüreg sebészi zárása

Foghúzás esetén előfordul, hogy a foggyökér túl közel van az arcüreghez, esetleg bele is lóg, ilyenkor a fog helyén egy lyuk képződik az arc- és szájüreg között. Ilyen esetben azonnal le kell zárni a sebet, hiszen a szájban lévő baktériumok az arcüregbe jutva heves gyulladást idézhetnek elő. Arcüreg zárás után minimum 1 hónapig az orrfújás, úszás, és az arcüreg egyéb módon való megerőltetése tiltott.

A szolgáltatás díja: 18.000 Ft

Pericoronitis (bölcsességfog körüli ínygyulladás) kezelése

Előfordul, hogy a bölcsességfog nem tudja teljesen áttörni a fogínyt, egy része alatta marad. Ilyenkor tisztíthatatlanná válik, és könnyen elszaporodnak a baktériumok az íny belső fele és fog felülete között. Ilyen esetekben helyi érzéstelenítést követően eltávolítjuk az íny fölös darabját, súlyosabb esetekben magát a bölcsességfogat is ki kell húzni.

A szolgáltatás díja: 9.000 Ft

Alveolitis ( fogágygyulladás) konzervatív kezelése

Fogeltávolítás után alakulhat ki, általában a háttérben a csontseb bakteriális fertőzése áll, és nagyon erős fájdalommal, kellemetlen szájszaggal, a környező nyirokcsomók duzzanatával jár. Kezelés nélkül a panaszok 2-3 hétig is tarthatnak így érdemes mielőbb fogorvoshoz fordulni.Fogágygyulladást először konzervativan kezeljuk, helyi érzéstelenítés után a sebet megtisztítjuk, átöblitjük, helyi gyulladáscsökkentő terápiát alkalmazunk.)

A szolgáltatás díja: 9.000 Ft

Alveolitis (fogágygyulladás) sebészi kezelése (excochleatio)

A szolgáltatás díja: 14.000 Ft

 

Alpha Bio implantátum (izraeli)

Az Alpha Bio implantátumokat már 20 éve használják a fogorvosok. Speciális spirális kialakításának köszönhetően természetesen épülnek be a csontba, rövid gyógyulási idővel rendelkeznek, behelyezésük gyors és komplikációmentes, valamint hosszú távon biztosított a tartósságuk.

A szolgáltatás díja: 145.000 Ft

Straumann (svájci, prémium) implantátum

Minőségi, gyors gyógyulási és terhelési idővel rendelkező implantátum, mely jól kapcsolódik a csonthoz. Az implantátumokra 10 év gyári garancia áll.

A szolgáltatás díja: 190.000 Ft-tól

Csontpótlás

Előfordul, hogy a páciens sokat vár a fogbeültetéssel, és a csont megkopik, elkezd felszívódni, ilyenkor már nem lehetséges a hagyományos módon implantátumot behelyezni. Ilyenkor szintetikus, állati, vagy a páciens saját csontjából készített pótlóanyaggal erősítjük meg az elvékonyodott csontrészeket.

A szolgáltatás díja: 80.000 Ft + anyagár

Sinus lift (arcüreg emelés)

Ha a felső állcsontban lévő fogak gyökerei nagyon benyúlnak az arccsontba, akkor a fogak elvesztése után nagy üres tér marad a csont és az arcüreg nyálkahártyája között. Ilyenkor szintetikus, állati, vagy a páciens saját csontjából készített pótlóanyaggal töltjük fel az üreget. A feltöltés méretétől függően bizonyos esetekben akár azonnal behelyezhető az implantátum is, de az sem ritka hogy a két beavatkozás között akár fél évnek is el kell telnie.

A szolgáltatás díja: 140.000 – 200.000 Ft 

Zárt kürett

Fogágygyulladás esetén ínytasak alakul ki a foggyökér falán, ahol könnyen megreked az ételmaradék és a baktériumok. Ilyen esetekben mielőbb érdemes orvoshoz fordulni, mert a gyulladás idővel fogvesztéshez vezethet. A kezelés során először a fog felszínén található fogkövet távolítjuk el, majd a fertőzött szöveteket, illetve a gyökérfelszíni fogkövet is.

A szolgáltatás díja: 9.000 Ft / fog


Sebészi ellátás

A szolgáltatás díja: 7.000 Ft

 

Implantátum felszabadítás

A szolgáltatás díja: 15.000 Ft / implantátum

    Kérdése van vagy szeretne időpontot kérni?
    Szeretné, ha visszahívnánk Önt?

    Azonnali válaszért munkaidőben (Hétfő-Péntek 9.00-19.00) hívja a 06 (27) 643 632–es vagy 06 (30) 792 4946-os telefonszámot, vagy töltse ki űrlapunkat, és kollégáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Önnel!